Einstein від архітектурної студії ES studio: як зробити стильний та лаконічний інтер’єр затишним і по-справжньому домашнім

Игорь Коваленко | 21:07 09.06.2024 | 512

Продовжуємо знайомити наших читачів із найбільш цікавими (звісно, на наш погляд – прим. ред.) проектами з тих, що були  подані на конкурс «Інтер’єр року – 2024». Як ви, мабуть, пам’ятаєте, цей конкурс організовано медіа-холдінгом  DMNTR / «Дім та Інтер’єр», а інформаційним партнером конкурсу традиційно виступає наш блог архітектури та дизайну IZBA. Користучись нагодою, хочемо нагадати всім зацікавленим особам, що дедлайн прийому робот на конкурс відсунуто на 12 липня, тож у них ще залишається цілком досить часу для того, щоб завершити реалізацію своїх проектів та замовити їх фотосесію, наприклад, Інтер’єрний фотограф Тетяна Коваленко. Ну, а тепер ми представляємо вам проект квартири під кодовою назвою Einstein, який виконала архітектор Олена Сєдова (архітектурна студія ES studio). Проект бере участь у конкурсі в номінації «Інтер’єр квартири від 100 до 200 кв. м.» — отже, надаємо слово автору проекту.

Einstein від архітектурної студії ES studio: як зробити стильний та лаконічний інтер’єр затишним і по справжньому домашнім

Einstein від архітектурної студії ES studio

— Двоповерхова квартира Einstein заходиться в самому серці Києва, на вулиці Златоустівській – тут є камін у вітальні, велика тераса та джакузі.

Замовники Einstein — молода сімейна пара, прихильники подорожей та активного відпочинку, інтелектуальних бесід та гарного вина.

Основним завданням було зробити у квартирі Einstein стильний та лаконічний, але водночас затишний і по справжньому домашній інтер’єр.

Ми кардинально змінили планування, запропоноване забудовником, перемістивши спальню і кабінет на перший поверх, а кухню та вітальню — на другий, ближче до тераси, тим самим зробивши в Einstein єдиний великий простір для відпочинку.

Базова кольорова гамма квартири Einstein доволі стримана. Майже вся підлога — французька ялинка з натурального дубу, тонованого в благородний темний, ледь зеленуватий колір, на стінах та стелі — вапняна штукатурка теплого світло-сірого кольору, в акцентах – теракотовий та глибокий зелений, латунь або чорний метал.

В вітальні базова кольорова гама розбавлена червоно-коричневим диваном італійського бренду SABA та яскравим килимом з зеленим листям скандинавського виробника Layered.

Сидячі на дивані, можна насолоджуватися потріскуванням дров в пічці Piazzetta, переглядати улюблені канали або крізь великі панорамні вікна дивитися на терасу та вечірній Київ.

Мрією власників Einstein було мати велику та зручну кухню, але, оскільки в даному випадку кухня є частиною інтер’єру вітальні, ми вирішили позбутися верхніх фасадів, залишивши закритою тільки зону над варильною поверхнею.

Особлива любов мешканців Einstein — це велика ванна кімната на другому поверсі з окремо розташованою ванною біля вікна та довгим бетонним умивальником зі зручною поличкою для змішувача, зробленого під замовлення.

Ну, і наприкінці – ще декілька технічних подробиць. Квартира реалізована у 2020-2022 роках, а ії площа складає 155 кв. м.