«E pluribus unum» від VAKULENKODESIGN: максимум функціональних приміщень на невеликій площі

Игорь Коваленко | 11:47 25.04.2024 | 1311

Продовжуємо знайомити наших читачів із проектами, щ обули подані на розгляд журі конкурсу «Інтер’єр року – 2024». Як ви, безперечно, пам’ятаєте, цей конкурс організовано медіа – гуртом DMNTR / «Дім та Інтер’єр», інформаційний партнер конкурсу, як завжди – наш блог архітектури та дизайну IZBA. До речі, хочемо нагадати всім зацікавленим особам, що роботи на конкурс приймаються до 15 травня включно, тож у них ще достатньо часу для того, щоб завершити реалізацію проектів та замовити їх фотосесію, наприклад, Інтер’єрний фотограф Тетяна Коваленко   (з прикладами її робіт можна ознайомитись нижче). Ну, а тепер ми хочемо представити вам проект квартири під кодовою назвою «E pluribus unum», який виконали Дарія та Сергій Вакуленко (студія VAKULENKODESIGN) . Проект бере участь у конкурсі в номінації інтер’єр квартири від 100 до 200 кв. м.» — втім, краще, мабуть, надати слово авторам проекту.

"E pluribus unum" від VAKULENKODESIGN: максимум функціональних приміщень на невеликій площі

«E pluribus unum» від VAKULENKODESIGN

— Основним завданням при проектуванні інтер’єру «E pluribus unum» було розмістити на порівняно невеликій площі максимально можливу кількість функціональних приміщень.

Звідси і кодова назва квартири («E pluribus unum» у перекладі з латини означає «з багато чого одне» — прим. ред.).

Замовникам потрібні були три спальні — основна та дві дитячі, — два санвузли, пральна та загальна зона кухні та вітальні.

Вони були готові відмовитися від звичної зони вітальні з диваном на користь двох окремих дитячих для двох дітей.

Таким чином у нас вийшла окрема зона кухні з обіднім столом та телевізором площею 19 кв. м., дві дитячі – 14 кв. м та 15 кв. м, майстер-спальня площею 19 кв. м., а також два невеликі санвузли площею по 4 кв. м. кожен.

В одному санвузлі встановлена ванна, а в другому – душова кабіна.

Також у квартирі «E pluribus unum» вийшов досить довгий коридор площею 20 кв. м., який ми також постаралися використовувати максимально функціонально, заповнивши його шафами.

З коридору є окремий вхід у невелику пральну площею 3 кв. м.

В обробці «E pluribus unum» ми використовували декоративну штукатурку в коридорі, мікроцемент у поєднанні з плиткою в санвузлах, фарбування та шпалери в спальнях.

У майстер-спальні, за бажанням замовників, ми розмістили ліжко на подіумі біля вікна.

Як  узголів’я ми використовували м’які панелі на стіні.

У проекті «E pluribus unum» ми використовували в основному темні та насичені відтінки у поєднанні з деревом.

Насамкінець – ще трохи інформації. Квартира «E pluribus unum» розташована в м. Дніпро, в ЖК IQ House, загальна площа «E pluribus unum» складає 110 кв. м.